Sinds mijn onderzoeksstage in Zuid-Afrika in 2014-2015 ben ik ook betrokken bij de Holland Stellenbosch Medical Foundation. Samen met een aantal andere enthousiaste medisch studenten en jonge dokters die allemaal hebben ervaren hoe de zorg is ingericht en wat er beter kan. We hebben de projectgroep “Adopteer een dokter” opgericht en proberen via acties ook een steentje bij te dragen aan de komst van meer dokters op het Zuid-Afrikaanse platteland.

Wijnactie

Eén van de acties van onze projectgroep is een wijnaanbieding waarmee u medische studenten in Zuid-Afrika ondersteunt.
Zo werkt het:
We bieden u drie unieke wijnen van de Pavillion serie van het beroemde en wellicht voor u bekende wijnhuis Boschendal aan. Dit wijnhuis ligt in de Kaap, een uurtje rijden van Ukwanda, de rurale medische faculteit waar onze studenten studeren. Bestellingen lopen via de Apotheek voor levensgenieters: Mijn Hemel in Hilversum, NL.

Bij aankoop van elke fles ‘Adopteer-een Dokter-wijn’, gaat € 2,- naar de studenten van de Holland Stellenbosch Medical Foundation.
U kunt kiezen voor:

Zo draagt u, terwijl u geniet van deze heerlijke wijn, een steentje bij aan duurzame, toegankelijke zorg op het Zuid-Afrikaanse platteland. U helpt niet alleen een medisch student, maar ook duizenden patiënten per jaar. Een extra reden om een goed glas wijn te drinken, vinden wij. Doet u ook mee? We danken u voor uw bijdrage! Cheers op onze studenten!

Clementine