Op woensdag 11 april organiseerde de Holland Stellenbosch Medical Foundation haar eerste HSMF-open golftournooi op Golfbaan Princenbosch. Een traditie is gestart! De 42 deelnemers aan deze First Edition golfwedstrijd waren unaniem enthousiast over de baan en de hartelijke ontvangst op de prachtige baan van Princenbosch. De opbrengst van deze dag komt geheel ten goede aan de opleiding van rurale artsen in Zuid Afrika.
Stijn Mol, voorzitter van de HSMF, verwelkomde rond de klok van half twaalf de deelnemers en de flight indeling werd bekend gemaakt. Om twaalf uur werd er gestart met een Texas Scramble wedstrijd. Er was ons door menig weerman een Zuid Afrikaans zonnetje beloofd maar we kregen echt Hollands weer. Een miezerig weertje viel ons ten deel. Bij de borrel was het slechte weer echter snel vergeten en volgde een geanimeerd 19e hole gebeuren. Vóór de prijsuitreiking hield Stijn Mol een vlammend betoog over de noodzaak van het beurzensysteem dat omarmd wordt door de HSMF. Het werd duidelijk voor alle deelnemers dat niet alleen de opbrengst van dit golftoernooi maar ook alle giften en sponsorbedragen meer dan welkom zijn bij de HSMF. De eerste prijs werd gewonnen door de flight van Anna Ruys, Marja Wiegerinck, Dick Bekedam en Hendrik Jan Stuyling de Lange met een score van 63 netto.

De winnende flight

Zij wonnen de toegangskaarten voor een concert in het Concertgebouw, beschikbaar gesteld door Van Lanschot Bankiers. De prachtige wijnen voor de overige prijzen werden geschonken door Aldo van der Laan, Zwanenburg groep en  eigenaar van Longridge winery & restaurant in Stellenbosch.
Als slot werd een groepsfoto gemaakt van alle enthousiaste deelnemers aan de First Edition HSMF Golfwedstrijd.
Volgend jaar wordt de tweede editie georganiseerd waarvoor zich nu al enthousiaste spelers hebben opgegeven.
Het bestuur van de HSMF dankt Golfbaan Princenbosch voor de sponsoring van dit golftoernooi.

Alle deelnemers aan de eerste editie van het HSMF-open